Voor mini-loonwerk bent u bij Valkenburg-Maarheeze aan het juiste adres

Met onze mini compact trekkers kunnen wij u het zware werk uit handen nemen. Of het nu gaat om het bewerken van de grond, het verzorgen van het gras. 

Met onze machines hebben wij altijd de juiste oplossing voor uw grond of gras.
Frezen

De frees dient er voor om de bestaande zode te verkleinen.
Hoe kleiner de oude zode is, des te sneller verteert de oude zode en dat verlaagt de kans op storende plekken in de bodem. Tevens wordt de frees gebruikt om mest in de bovenlaag te mengen.
 

 
Overtopfrezen

De overtopfrees gebruiken we om de zode te verkleinen en in de grond te verwerken. Deze machine zorgt er namelijk ook voor dat er altijd een kleine laagje zwarte grond bovenop ligt zodat er eventueel direct weer gras kan worden ingezaaid. We gebruiken de overtopfrees alleen als we zeker weten dat de structuur van de grond goed is en als we niet veel hoeven te egaliseren.

 
Spitten

De spitmachine wordt gebruikt om de laag waarin geteeld wordt goed door elkaar mengen.

Door de vorm van de spaden blijft de onderlaag luchtig en open zodat regen water snel kan worden afgevoerd. Door de aangedreven rol van de machine wordt direct een mooi teeltbed achtergelaten. Ideaal voor te tuinieren of als voorbewerking om gras in te zaaien
Egaliseren

Na een voorbewerking hebben we meerdere machines beschikbaar om het te bewerken perceel vlak te leggen.

Met behulp van een vlakbalk kunnen we kleinere oppervlakten of percelen met obstakels eenvoudig vlak leggen. Als het perceel groter wordt maken we gebruik van een zogenaamd kilverbord. Ook hebben we laserapparatuur ter beschikking.
Zaaien

Met behulp van onze zaaimachine kunnen wij machinaal uw gras inzaaien. De machine zorgt er voor de dat grond mooi vlak komt te liggen en druk het vervolgens goed aan voor een optimale opkomst. Het inzaaien geldt voor gazons en speelweiden als ook voor weilanden.

Doorzaaien

Met behulp van onze Vredo grasdoorzaaimachine kunnen wij machinaal uw gras doorzaaien. Als uw oude grasmat 'dun' staat of kale plekken bevat kunt u de keuze te maken om het gras door te zaaien in plaats van het gehele gras te vernieuwen. Met de doorzaaimachine brengen we het graszaad in snedes in de grond. Hierna wordt de snede dichtgedrukt zodat het graszaad beschermd en opgesloten ligt voor het beste resultaat. Het inzaaien geldt voor gazons en speelweiden als ook voor weilanden.
Verticuteren

Om uw gras in optimale conditie te houden is het belangrijk om regelmatig te verticuteren. Het verticuteren heeft als doel de oude gewas en mos resten te verwijderen en het wortelstelsel te beluchten en groei te stimuleren. De machine waarmee wij werken vangt het geverticuteerde afval direct op en neemt het mee. Desgewenst kunnen wij ook voor afvoeren zorgen.

Met de machine kan worden geverticuteerd maar we kunnen er ook mee maaien en bladeren mee opruimen.
Bemesting

Om uw gras in goede conditie te houden is het belangrijk om te bemesten. Naast de juiste bemesting is bekalking belangrijk om de zuurgraad goed te houden. Wij hebben meerdere meststoffen voorhanden, voor iedere moment van jaar kunnen we de juiste meststof leveren. Deze meststof kunt u zelf strooien maar desgewenst kunnen wij dat ook voor u verzorgen.
Beluchten

De beluchter wordt gebruikt om gaatjes in de grond te maken. Deze gaatjes hebben diverse functies. Alles wortels hebben luchttoevoer nodig om water en voedingsstoffen op te kunnen nemen want hoe harder de grond is hoe slechter het gras groeit. Daarnaast kan het water door de gaatjes makkelijker vrij de grond in lopen.
Onkruidbestrijding

Indien er in het gras veel onkruiden voorkomen kunt u het door ons laten bespuiten. Veel onkruiden verdwijnen hiermee uit het gras voordat ze het gras overwoekeren tot er geen gras meer over blijft. Onze spuit is voorzien van het zogenaamde wingssprayer systeem. Dit systeem biedt meerdere voordelen zoals betere bedekking van het onkruid, een lager gebruik van bestrijdingsmiddelen en minder verwaaien zodat er minder spuitvloeistof buiten de te bespuiten oppervlakten terecht komt.